nieuws

Facultatieve
Sponsors

Inspiratiedag natuurbegraafplaats Koningakker

29 augustus 2023

Programma Inspiratiedag 10:00 – 16:00 uur

Op zaterdag 30 september organiseert natuurbegraafplaats Koningsakker in Arnhem haar inspiratiedag. Deze dag zijn er rondleidingen, lezingen, historische wandelingen, muziekoptredens en een inspiratiemarkt.

Programma Inspiratiedag 10:00 – 16:00 uur

• Inspiratiemarkt
• Rondleidingen over de natuurbegraafplaats
• Lezingen van monnik & theoloog Thomas Quartier
• Lezingen van Sander van der Meer van Digital Life Legacy over Digitale nalatenschap
• Lezing LOOP-Biotech kist
• Bekijk een voorbeeldgraf op Koningsakker
• Historische wandelingen
• Natuurwandelingen
• Muziek

Lezingen

Lezingen

Buffet en Rozenkrans: Een plek geven aan je dierbare
Prof. Dr. Thomas Quartier osb

Wanneer de dood je leven binnengaat, kunnen zowel de alledaagse alsook de religieuze momenten een plek geven aan je dierbare overledenen. Buffet en rozenkrans kunnen zo allebei tekenen van blijvende verbondenheid worden. Belangrijk is het om dan op verhaal te komen en elkaars verhalen te delen. Ook het vinden van een betekenisvolle laatste rustplaats hoort daarbij. Benedictijner monnik en hoogleraar theologie Thomas Quartier moest vorig jaar afscheid nemen van zijn moeder. In deze lezingen vertelt hij zijn verhaal vanuit zijn boek ‘Buffet en Rozenkrans’, met enkele muzikale intermezzo’s. Een uitnodiging aan iedereen om bij zijn/haareigen verhaal te komen.

Thomas Quartier (1972) is benedictijnermonnik van de abdij Keizersberg in Leuven en hoogleraar Theologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Talrijke publicaties en lezingen, waaronder dit jaar: Buffet en Rozenkrans. Mijn moeders dood liturgisch beleefd (Adveniat 2023).


Digitale nalatenschap
Sander van der Meer van Digital Life Legacy

Digital Life Legacy zal vertellen waarom het zo belangrijk is om een telefoonabonnement van een overleden dierbare niet meteen op te zeggen? Verder antwoord op de hoe nabestaanden toegang tot een telefoon of laptop krijgen van een overleden dierbare als zij de code niet weten en hoe je identiteitsfraude kan voorkomen met gegevens van iemand die is overleden.
Een levendige presentatie waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je nu al aan het denken zetten maar vooral bewustwording creëren.

De presentatie wordt gegeven door Sander van Meer van Digital Life Legacy, onderdeel van ZDG. Sander heeft een achtergrond in de forensische opsporing en is een graag geziene gast op radio en TV en geregeld te zien in diverse (vak)bladen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >