nieuws

Facultatieve
Sponsors

Afscheidsspeech maken met ChatGPT

Zo maak je een afscheidsspeech in een minuut

17 augustus 2023

Veel mensen vinden het moeilijk om een goede en persoonlijk afscheidsspeech te schrijven voor een overleden dierbare. Voor die mensen is er de mogelijkheid om gebruik te maken van artificial intelligence (AI), zoals bijvoorbeeld ChatGPT. De redactie van Uitvaartbranche.nl en Uitvaart.nl krijgt regelmatig vragen van mensen die willen weten hoe dit werkt.

Om mensen te helpen is vanaf vandaag een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de infotheek van Uitvaart.nl. In het hoofdstuk Afscheidsspeech ChatGPT wordt aan de hand van een fictieve overledene uitgelegd hoe je een afscheidsspeech kan schrijven met hulp van AI.

Voor- en nadelen

In het hoofdstuk is ook aandacht voor de voor- en nadelen van het maken van een afscheidsspeech met ChatGPT. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de tekst altijd zorgvuldig na te lezen en waar nodig/gewenst aan te passen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat ChatGPT de accenten verkeert legt. Soms worden dingen wat extra aangezet waar het misschien niet gepast is.

Belangrijk is ook dat je zoveel mogelijk persoonlijke kenmerken meegeeft in de omschrijving. Uiteindelijk kan het natuurlijk ook zo zijn dat de versie van ChatGPT alleen wordt gebruikt ter inspiratie voordat iemand zelf een echt persoonlijke afscheidsspeech maakt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >