nieuws

Facultatieve
Sponsors

Docendo start op 6 maart met de vernieuwde opleiding Thanatopraxie

27 februari 2023


Op maandag 6 maart aanstaande gaat de vernieuwde opleiding Thanatopraxie van start. Docendo is voor deze opleiding wederom de samenwerking aangegaan met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De combinatie van medische en postmortale kennis zorgt voor een volwaardige opleiding waarin alle belangrijke handvatten worden geboden waarover iedere thanatopracteur moet bezitten.

De vernieuwde opleiding bestaat uit 7 lesdagen. De studenten starten met 3 praktijkdagen in het EMC en vervolgens zijn er nog 4 theoriedagen in Houten. Voor de theorie (de behandeling, vloeistoffen, methodes) zijn we de samenwerking aangegaan met HQ Thanatopraxie. Pauline Wouters, zelf student van de aller eerste lichting van de opleiding Thanatopraxie, verzorgt de niet medische onderwerpen van de opleiding. Met haar inmiddels jarenlange ervaring als thanatopracteur zijn de studenten dus in goede handen.

"We zijn trots op de samenwerking met zowel het Erasmus Medisch Centrum als met HQ Thanatopraxie. Door alle kennis te bundelen kunnen we toekomstige thanatopracteurs de competenties bieden die nodig zijn om dit beroep uit te kunnen oefenen.” Vertelt Max de Waal, manager Docendo.

Waarom Thanatopraxie?

Thanatopraxie is een lichte balseming waarbij de natuurlijke ontbinding van het lichaam wordt vertraagd. Het lichaam blijft vaak langer in goede conditie, waardoor nabestaanden meer tijd en ruimte hebben om afscheid te nemen. Deze methode zorgt er ook voor dat in de meeste gevallen het gebruik van een koeling overbodig wordt.

De opleiding

De opleiding is bedoeld voor postmortale verzorgers die zichzelf verder willen specialiseren. Tijdens de opleiding leren studenten hoe ze een thanatopraxiebehandeling moeten uitvoeren, welke vloeistof ze moeten gebruiken, de werking van het menselijk lichaam na overlijden en op welke manier en in welke gevallen een behandeling wel of niet mogelijk is.

De opleiding bereidt de studenten voor op het theorie-examen van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT). Het NIT beheert het ‘Register Erkende Thanatopracteurs’.

Meer informatie over de opleiding en inschrijfmogelijkheden is te vinden op www.docendo.nl/thanatopraxie/.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >