nieuws

Facultatieve
Sponsors

Boete voor uitvaartverzorger Bunschoten

20 december 2022

De 59-jarige uitvaartverzorger uit Bunschoten die in november 2021 een fotograaf hinderde in zijn werk, moet een boete van 500 euro betalen. De uitvaartverzorger zal deze overigens niet zelf hoeven te betalen want er is ondertussen al 1.000 euro ingezameld door mensen die de uitvaartverzorger steunen.

In november 2021 overleden twee mannen uit Spakenburg. Er kwamen ruim 250 mensen naar de condoleance. Dagblad de Gooi- Eemlander stuurde een fotograaf om foto’s te maken van mensen die het uitvaartcentrum bezochten. Dit werd door de bezoekers van de condoleance niet gewaardeerd. De uitvaartverzorger probeerde escalatie te voorkomen door de fotograaf weg te sturen en hem te dwingen zijn foto’s te wissen, dat meldt RTV Utrecht. De rechter oordeelt dat de uitvaartverzorger het recht in eigen hand heeft genomen en daarom legt de rechter een boete op.

De uitvaartondernemer ging aanvankelijk akkoord met een schikking van 1.000 euro. Later kwam hij daar toch op terug en liet hij de zaak voorkomen. Tijdens deze zaak heeft de rechter dus besloten dat 500 euro een passende straf is.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >