Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Terebinth 2022-4 verschenen

woensdag 7 december 2022

Foto Bert Pierik
Dit nummer staat in het teken van de ramp met de veerboot SS Berlin bij Hoek van Holland, op 21 februari 1907. De loods Johannes Bronder was een van de 128 slachtoffers. Op de cover staat zijn graf op begraafplaats Maria Rust in Rockanje (gemeente Westvoorne). Over die begraafplaats gaat ook de fotoreportage, midden in het blad. Onlangs vond daar de herbegrafenis van duiker Leendert Sparling (1987-1962) plaats. Hij was een van redders van de laatste drie overlevenden van de ramp.

Schrijvers

Lezers met een literaire interesse ontmoeten in dit nummer misschien wel hun favoriete schrijver: Willem Bilderdijk, Godfried Bomans of Gerard Reve komen om verschillende redenen aan bod. Minder bekend is misschien Henriëtte de Beaufort. Zij kreeg kort geleden een nieuwe grafsteen op haar graf in Bennekom. Liesbeth Vermeulen schrijft over de onthulling.

Nieuw oorlogsmonument

Bij uitstek geschikt voor een herfstige wandeling is de klassieke begraafplaats Kleverlaan in Haarlem. Redacteur Wouter Schrover liep de route voor dit nummer.
Intussen is Nederland een nieuw oorlogsmonument rijker: het monument voor vermiste vliegers in het IJsselmeer bij Molkwerum. Bart Aalberts, stafofficier Vliegtuigberging van het Commando Luchtstrijdkrachten, vertelt wat er bij het bergen van vliegtuigwrakken komt kijken.

Katholiek kleinood

Ook in Bavel komen de dorpsbewoners op voor het voortbestaan van hun vertrouwde, oude kerkhof. In de rubriek Onze begraafplaats beschrijven ze hoe zij het aanpakken.
En er staat nog veel meer in dit nummer, met nieuws over boeken die de moeite van het lezen waard zijn…

Bestellen? Losse nummers kosten 5 euro (incl. verzending); een abonnement kost 32,50 euro per jaar, e-mail: bureau@terebinth.nl.

Foto Patrick Bogers

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder