nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zojuist verschenen vakblad De Begraafplaats, december 2022

2 december 2022


Het december-nummer van De Begraafplaats is verschenen. Bekijk hier alvast de inhoud.

Baten
We kijken te veel alleen naar de financiële kant van begraafplaatsen. Terwijl er ook (vele) maatschappelijke baten zijn. Want de begraafplaats is meer dan een lust voor het oog en een last voor de portemonnee.

Begraafplaatsen
Het ogenschijnlijk eenvoudige woord ‘plaats’ heeft in werkelijkheid veel betekenissen. Wat zijn de diverse betekenissen van ‘plaats’ in begraafplaatsen?

Vlaams voorbeeld
Bernardo Secci ontwierp begraafplaats Hoog Kortrijk: een begraafplaats die één is met het landschap. Staat zijn bijzondere concept bijna twintig jaar na dato nog overeind?

Zelf je bloed prikken
De gemeente Haarlem heeft dit jaar onderzoek gedaan naar het lichamelijk en psychisch welzijn van alle medewerkers van de buitendienst, waaronder de begraafplaatsmedewerkers. “Wat je na half vijf privé doet, heeft ook invloed op je werk.”

Gemiddeld een hoger eindcijfer
Kwaliteitsbevordering van begraafplaatsen is één van de doelstellingen die de LOB heeft geformuleerd en door het bestuur is aangewezen als speerpunt van haar beleid. Die kwaliteit is dit jaar weer gemeten.

Leve het lijkenhuisje!
Er staan honderden lijkenhuisjes op de Nederlandse begraafplaatsen, waaronder heel bijzondere. Ze fungeren meestal als opslagplaats. Zonde. Alsof dat het enige is wat je er mee kunt doen.

De Begraafplaats verschijnt zes keer per jaar. Een los nummer kost €10,50 en is te bestellen via

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >