Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Gemeente Westland kwetst nabestaanden R.K. begraafplaats aan de Dijkweg

vrijdag 23 december 2022

De gemeente Westland kwetst twee nabestaanden van familiegraven op de R.K.-begraafplaats in Naaldwijk. Deze nabestaanden, kunsthistoricus René Dessing en Piet Vijverberg, werden door Westland niet erkend toen zij bezwaar maakten tegen de ruiming van de gehele begraafplaats. Zij zijn naar de bestuursrechter in Den Haag gestapt, die de zaak op 10 januari zal behandelen.

Volgens de gemeente heeft een familiegraf gevoelswaarde, maar is een gevoel geen belang zoals omschreven in het bestuursrecht. Met deze hardvochtige redenering konden de bezwaarmakers het doen. De twee nabestaanden zijn het hier niet mee eens. Volgens hen overstijgen de te ruimen graven het persoonlijke belang en zijn zij tevens van grote cultuur-historische en funeraire waarde.

Prominente familie

Het betreft onder andere het graven van de bekende Naaldwijkse architectenfamilie Dessing. Adriaan Dessing (1883-1948) was een prominente architect en in de periode voor de oorlog betrokken bij de bouw van veel katholieke kerken. Ook was hij als gemeente-architect van Naaldwijk de ontwerper van de sociale woningbouw in de wijk Kruisbroek. Op zondag zat Dessing aan het orgel in de katholieke Adrianuskerk.

Wrang

De familie Vijverberg was een van de weldoeners van de parochie. Het is wrang dat het graf van een familie die zoveel aan de parochie bijdroeg, nu dreigt te worden geruimd. En dat geldt voor meer Naaldwijkse familiegraven.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder