nieuws

Facultatieve
Sponsors

Blunder met repatriëring: Nederlandse vrouw per ongeluk gecremeerd in Denemarken

12 december 2022


Crematorium Ringsted Denemarken

De 69-jarige Rita Waninge uit Borne overleed enkele weken geleden tijdens haar vakantie in het ziekenhuis van Faro in Portugal. Haar lichaam zou worden overgebracht naar Nederland waarna haar uitvaart zou plaatsvinden in Twente. Het liep echter helemaal anders, door een nog onbekende oorzaak werd het lichaam van een Deense vrouw overgebracht naar Twente en werd de Bornse gecremeerd in het crematorium van Ringsted in Denemarken.

Het is een complete nachtmerrie voor de familie van Rita. In het uitvaartcentrum in Borne ontdekte men dat de verkeerde kist naar Nederland was gevlogen, dat meldt dagblad Tubantia. Op de kist stond een andere naam en toen uitvaartverzorgers de kist openden bleek dat het lichaam van een 87-jarige Deense was overgebracht. Na wat onderzoek bleek dat deze vrouw overgebracht had moeten worden naar het crematorium van Ringsted in Denemarken.

Voor de familie van Rita werd het nog erger toen ze hoorden dat Rita inmiddels al was gecremeerd in Ringsted. De familie restte niets anders dan een vlucht naar Ringsted om daar de urn met de as op te halen. De familie heeft inmiddels een advocaat op de zaak gezet die nu gaat kijken waar de fout is gemaakt, in het ziekenhuis in Portugal of mogelijk in het mortuarium op Schiphol.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >