nieuws

Facultatieve
Sponsors

TEREBINTH 2022-2 verschenen

13 juni 2022

Publieke rouw
De kapel op begraafplaats Het Keern. Foto: Bert Pierik

Dit nummer begint met het afscheid van voorzitter Bert Lever, én de kennismaking met de nieuwe voorzitter van stichting Terebinth, Anita van Loon (directeur van Uitvaartstichting Hilversum).

Publieke rouw

Terebinth bericht ook over de actualiteit en besteedt aandacht aan de publieke rouw na de aanslag op Peter R. de Vries, begin juli vorig jaar. Kleurige foto’s vertellen van de knuffels, bloemen, verhalen en voorwerpen die in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam te zien en te lezen waren: ‘heilig afval’ als toekomstig funerair erfgoed.
Redacteur Wouter Schrover schrijft over de digitale nalatenschap van overledenen, die wel eens oneindig zou kunnen blijken te zijn.

Winnaar van de Gouden Terebinth 2022

Aandacht ook voor begraafplaats Het Keern in Hoorn, die op 12 februari als vierde winnaar (sinds 2016) de wisseltrofee en de geldprijs mee naar huis mocht nemen. Misschien heeft de Stichting Vrienden van begraafplaats Het Keern het jongste bestuurslid van een Nederlandse funeraire organisatie: 18 jaar. Ook de fotoreportage gaat over Het Keern.

Jubileum Sint Barbara in Den Haag

Jan van der Ploeg schrijft over het begin van de R.K. begraafplaats Sint Barbara in de Haagse Binckhorstpolder. Er werd lang gezocht naar een geschikte locatie, maar in november 1920 was het zover en vonden de eerste begrafenissen op ‘het nieuwe R.K. kerkhof’ plaats. De Stichting R.K. Begraafplaatsen viert dit eeuwfeest met de uitgave van een fraai jubileumboek.

Er staat nog meer in dit nummer, zoals artikelen over de sporen van Transvaal (de Zuid-Afrikaanse Republiek) op Oud Eik en Duinen en over het graf van de dichter Peter Augustus de Génestet, die in 1861 in Rozendaal werd begraven.


Historische toegangspoort van Het Keern. Foto: Korrie Korevaart

Bestellen?

Losse nummers kosten 5 euro (incl. verzending; een abonnement kost 32,50 euro per jaar (e-mail: bureau@terebinth.nl, tel. 06 2417 3646).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >