nieuws

Facultatieve
Sponsors

Woningen binnen straal van 50 meter nieuw crematorium Gorinchem

7 juni 2022

De gemeente Gorinchem wil een technisch crematorium bouwen op begraafplaats De Haarhof. Een kwart eeuw geleden werden er al plannen gemaakt voor een crematorium. De nieuwe plannen van de gemeente vallen opnieuw niet goed bij omwonenden.

De belangrijkste reden van bezwaar is dat enkele woningen op slechts 50 meter afstand van de locatie staan waar het crematorium moet komen, dat meldt BN de Stem. De bewoners wijzen erop dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten doorgaans uitgaat van minimaal 100 meter afstand tussen woningen en crematoria.

Tien geleden waren er ook concrete plannen, maar de Raad van State stelde de klagende omwonenden destijds in het gelijk. Dat had te maken met originele bestemmingsplan. De gemeente heeft nu een aparte berekening gemaakt naar de te verwachten geuroverlast voor de omwonenden die op 50 meter afstand wonen. De uitkomst van die berekening is dat er geen geuroverlast te verwachten is.

Bijeenkomst

De gemeente gaat uit van 800 crematies per jaar. Omdat het alleen gaat om een technisch crematorium zal de verkeersimpact gering zijn. Op 27 juni praat de gemeente de bewoners bij over plannen (vanaf 19.30 uur in het stadhuis). De plannen liggen tot 5 juli ter inzage.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >