nieuws

Facultatieve
Sponsors

CMO neemt mortuariumwerkzaamheden Alrijne Ziekenhuis en Erasmus MC over

3 juni 2022


Per 1 juni 2022 zal Cura Mortu Orum (CMO) alle mortuariumwerkzaamheden in Alrijne Ziekenhuis en Erasmus MC op zich nemen. Door de toevoeging van deze ziekenhuizen, beheert CMO nu van 47 ziekenhuizen door heel Nederland het mortuarium.

“We zijn erg blij dat we deze twee ziekenhuizen als partner hebben kunnen toevoegen in ons netwerk.” begint Heleen van den Tol – Nelisse, zorgmanager bij CMO. “De afgelopen maanden hebben we goede gesprekken gevoerd met beide ziekenhuizen afzonderlijk. Onze kennis en kunde in combinatie met de wensen van de ziekenhuizen sluiten naadloos op elkaar aan.”

Mortuariumbeheer

Vanuit de wet zijn enkele noodzakelijk handelingen op een overleden persoon verplicht, zoals koeling en handelingen die van belang zijn om de conditie van de overledene zo goed mogelijk te houden en een goede opbaring mogelijk maken. Zodra een patiënt door een arts overleden wordt verklaard, en de arts de laatste handelingen heeft gedaan, infuus en materialen verwijderen, houdt het werk van een arts en de verpleegkundige op. De medewerkers in het mortuarium zorgen er voor dat na overlijden alle wensen van de nabestaanden of overledene worden geregeld, indien er bijvoorbeeld een verzoek is voor obductie of donatie. Vervolgens vindt er zo spoedig mogelijk een overdracht plaats aan de uitvaartondernemer.

Alrijne Ziekenhuis

‘Oprechte aandacht voor zorg’ is de missie die Alrijne Ziekenhuis uitspreekt. Voor Alrijne Ziekenhuis is juist daarom een betrouwbare partner als mortuariumbeheerder van groot belang. De oprechte aandacht stopt namelijk niet bij overlijden. CMO en Alrijne Ziekenhuis sluiten hier mooi bij elkaar aan.

Erasmus MC

Erasmus MC streeft naar excellente zorg en is leidend in innovaties voor gezondheid en zorg. Een mooie kans voor zowel CMO als Erasmus om elkaar te blijven verbeteren en te blijven innoveren als het gaat om de laatste zorg.

“Samen kunnen we, door innoveren, onderzoeken en onderwijzen, de laatste zorg naar een hoger niveau tillen. Wij kijken erg uit naar deze samenwerkingen en bedanken het Alrijne Ziekenhuis en het Erasmus MC voor het vertrouwen.” eindigt Heleen van den Tol – Nelisse.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >