nieuws

Facultatieve
Sponsors

Memorial park Westgaarde holy ground for “Indigenous peoples of Abya Yala”

28 juni 2022

De “Indigenous peoples of Abya Yala”, de Inheemse gemeenschap, werkt samen met PC Uitvaart aan een eigen begraafplaats in Amsterdam. Hun dierbaren zielenrust geven volgens de traditionele rituelen is het streven van een groep Inheemse Surinamers in Nederland. Ze willen een eigen gewijde en gezegende laatste rustplaats. Daarnaast vinden zij het belangrijk om de Inheemse begraaf- en rouwcultuur in stand te houden en de overlijdensrituelen over te dragen aan de volgende generaties.

Eigen laatste rustplaats

Tijdens een bijeenkomst over traditionele rouw- en overlijdensrituelen van Inheemsen is geconstateerd dat de Inheemse bewoners in Nederland behoefte hebben aan het beleven van hun eigen rituelen. Daarnaast heeft deze groep de wens uitgesproken voor een eigen rustplaats voor hun dierbaren.

PC Uitvaart speelt als bedrijf graag in op de behoefte van de Inheemse gemeenschap. PC Uitvaart wil een goed en betekenisvol afscheid bieden voor iedereen, ongeacht achtergrond, cultuur of religie. Dus ook voor de “Indigenous peoples of Abya Yala” in Nederland. Daarom start zij een proef met zes graven op Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam. Als de proef succesvol is, kan het aantal graven worden uitgebreid.

Mala Angna, relatiemanager van PC Uitvaart: ‘speciaal aan dit initiatief is dat de ontwikkeling en inrichting van het terrein plaatsvindt in nauwe samenspraak tussen PC Uitvaart en de Inheemse gemeenschap. In deze beginfase zijn suggesties welkom om de begraafplaats een herkenbare internationale Indigenous identiteit en uitstraling te geven. Daarnaast is het ook bijzonder dat dit de eerste begraafplaats voor Inheemsen in Nederland wordt en gebruikt kan worden door “alle” Inheemse groepen in Nederland’.

Voordat het terrein gereed wordt gemaakt, zal het volgens Inheems gebruik gewijd en ingezegend worden. Dit gebeurt op vrijdag 1 juli 2022 om 05.30 uur op Herdenkingspark Westgaarde, Ookmeerweg 275 in Amsterdam.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >