nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaart.nl: Mortuarium Schiphol

Dé specialist op het gebied van repatriëring

13 juni 2022

Overledenen repatriëren

Mortuarium Schiphol is sinds 1997 dé specialist op het gebied van repatriëring van overledenen. Dit gebeurt 24 uur per dag en in nauwe samenwerking met zowel de autoriteiten in Nederland als met de autoriteiten in het land waar de overledene begraven zal gaan worden. U kunt er op vertrouwen dat wij het rouwtransport snel en zorgvuldig laten verlopen en dat wij alle formaliteiten voor u afhandelen.

Overledenen repatriëren

Samen met de nabestaanden en de uitvaartverzorger bekijken we de beste mogelijkheden om een vlucht naar het land van herkomst of terug naar Nederland te realiseren. Onze medewerkers denken graag met u mee om het afscheid vanuit Nederland of aankomst in Nederland zo goed mogelijk te regelen, uiteraard rekening houdend met uw wensen. Onze specialisten verzorgen daarnaast alle documenten voor de repatriëring, waarbij de internationale regelgeving in acht wordt genomen.


Helaas komt het voor dat een gerepatrieerd lichaam niet toonbaar is. Onze specialisten hebben de kennis en vaardigheden in huis om het lichaam weer toonbaar te maken. Zo doen we er alles aan om een waardig afscheid mogelijk te maken, uit respect voor de overledene en de nabestaanden.

Namens de Marechaussee sluiten en verzegelen wij de kisten met ons eigen zegel. Dit draagt bij aan het veilig en respectvol vervoeren van de overledenen.


Compleet ingericht rouwcentrum

Van origine zijn we een mortuarium, maar we zijn ook een volledig ingericht rouwcentrum met afscheidsruimtes, opbaarruimtes, ruimtes voor rituele bewassingen en verzorgingsruimtes.


Balsemen en verzorgen van overledenen

Om overledenen goed voor te bereiden voor transport, balsemen en verzorgen wij overledenen. Dit vertraagd het ontbindingsproces van het lichaam tijdens het vervoer.

Unieke, duurzame locatie

Mortuarium Schiphol bevindt zich in het hart van Schiphol, een unieke locatie. Vanaf dit centrale punt hebben we intensief contact met de veiligheidsorganisaties op Schiphol, de afhandelaren, luchtvaartmaatschappijen en ambassades en consulaten. Zo zorgen we voor een snelle en respectvolle plaatsing in het vliegtuig en terugreis van de overledene.

Het huidige mortuarium is in 2017 geopend en is volledig volgens het cradle-to-cradle principe gebouwd. Dat betekent dat alle materialen na de levenscyclus van dit gebouw gemakkelijk weer in een ander object kunnen worden gebruikt. Het is het eerste gebouw op en van Schiphol dat volledig cradle-to-cradle is.

Contactgegevens:

Bezoekadres
Jan Plezierweg 3
1118BB Schiphol Airport

Postadres
Elzenkade 1
3992AD Houten

Telefoon +31 (0)20 316 42 60
E-mail: mortuariumschiphol@zdg.nl
Web: https://mortuariumschiphol.nl


Mortuarium Schiphol is ook te vinden op Begrafenis-Amsterdam.nl en Amstelveen-Uitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >