nieuws

Facultatieve
Sponsors

Terebinth 2021-4 verschenen

7 december 2021

In en om de kerk
Foto: Bert Pierik.

Op het omslag van dit nummer staat de herdenkingssteen voor Thomas a Kempis op begraafplaats Bergklooster bij Zwolle. Bergklooster ligt op de plek van het vroegere Agnietenklooster, waar de schrijver van De navolging van Christus overleed. Redacteur Bert Pierik is beheerder van de begraafplaats en richtte ter plekke een museum in voor Thomas a Kempis, deze zomer geopend.

In en om de kerk

Veel aandacht deze keer voor funerair erfgoed in en om kerken: wat gebeurde er in de jaren 1978-1982 met de graven in de Leidse Pieterskerk? Hoe wordt het kerkhof in Cuijk een fraai stadspark?
Aandacht ook voor Rombout Verhulst (1624-1698), de maker van grafmonumenten die destijds bepaald artistiek vernieuwend waren.

Corona als katalysator

Verder is er plaats voor de beschrijving van een wandeling op begraafplaats Moscowa in Arnhem en een artikel van Wim Cappers over de gevolgen van corona voor onze funeraire cultuur. Met nog meer nieuws, onder andere over de ontwikkelingen rond islamitische begraafplaatsen en de uitreiking van de Gouden Terebinth 2022 op 12 februari a.s.

Bestellen?

Losse nummers kosten 5 euro (incl. verzending; een abonnement kost 32,50 euro per jaar (e-mail: bureau@terebinth.nl, tel. 06 2417 3646).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >