nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vakblad Uitvaart 1/2022: is er draagvlak voor nieuwe koepelorganisatie?

22 december 2021

Overspannen arbeidsmarkt

Is er draagvlak voor een nieuwe koepelorganisatie binnen de uitvaartbranche? Om hierop antwoord te krijgen, organiseerden kwartiermakers Henry Meijdam en Joris Huizinga in november twee ‘toogdagen’. Vakblad Uitvaart maakte een eerste balans op en sprak zowel (kritische) deelnemers als de kwartiermakers. Een derde toogdag vindt plaats op 18 januari.

Overspannen arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt raakt ook de uitvaartbranche. Voor de nieuwe editie sprak Vakblad Uitvaart uitgebreid met uitvaartorganisaties, opleiders en recruiters. Hoe gaan zij ermee om? Verder onder meer aandacht voor de oversterfte die ook onze branche opnieuw raakt en hoe er in verschillende regio’s mee omgegaan wordt, onderzoek waaruit blijkt dat we positiever staan tegenover cremeren en een interview met Antoine Fonville die na 26 jaar stopt met zijn bedrijf Uitvaart Internet Diensten.

Inhoud Vakblad Uitvaart 1/2022

Verder naast de gebruikelijke rubrieken en columns onder meer aandacht voor:

  • Petitie rouwverlof leidt tot actie in Tweede Kamer
  • Brana start certificering van natuurbegraafplaatsen
  • Renovatie en restyling begraafplaatsaula’s
  • Grafbeplanting: passend en persoonlijk

    Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

    Volgend nummer

    De volgende editie van Vakblad Uitvaart is een special gewijd aan Duurzaamheid.

    Vakblad Uitvaart – PE Punten

    Vakblad Uitvaart, een uitgave van UitvaartMedia, is hét onafhankelijke, toonaangevende en meest gelezen vak- blad voor uitvaartprofessionals. Het geeft duiding aan trends en ontwikkelingen. Aangezien in Vakblad Uitvaart vrijwel alle competenties van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) aan bod komen heeft de NaVU PE- punten in categorie 1 toegekend: 1 PE punt per editie, met een maximum van 15 punten per PE-periode van 3 jaar.

  • Heeft u op dit moment een
    uitvaartondernemer nodig?

    Bel nu: 088 605 1219
    Dag en nacht bereikbaar



    Nee, ga verder >