nieuws

Facultatieve
Sponsors

Honderden mensen melden zich aan voor de nieuwe uitvaarttechniek "resomeren"

10 december 2021

Al decennia lang hebben Nederlanders keuze voor 2 vormen van 'lijkbezorging': begraven en cremeren. Maar dan kan volgend jaar verandering in komen. Op dit moment wordt er een wijziging van de Wet op de lijkbezorging voorbereid die een nieuwe uitvaarttechniek mogelijk maakt: resomeren. Honderden mensen (575 inmiddels) hebben hun interesse getoond voor de techniek. Dat blijkt aan het aantal inschrijvingen via de speciale site www.resomatie.nl.

Wat is resomeren?

Bij resomeren (ook wel hydrolyse genoemd) wordt het lichaam in ongeveer 3 uur ontbonden in een speciale 'resomator', een installatie waar het lichaam in wordt geplaatst en wordt ontbonden met chemicaliën en water. Daarom wordt de techniek ook wel watercrematie genoemd.

Bij alkalische hydrolyse (resomeren) worden onder invloed van alkali (natronloog) en water de chemische verbindingen verbroken, waardoor een stoffelijk overschot tot 3% van zijn oorspronkelijke gewicht wordt gereduceerd. Je zou kunnen zeggen dat het vlees oplost in de vloeistof. Blijft over: een hoopje calciumfosfaat (minerale as) en vloeistof. Volgens de producent is dat een steriele, waterige oplossing. Het proces zou goedkoper en schoner zijn dan begraven of cremeren.

Resomatie.nl

Sinds enige tijd heeft Amstel Uitvaarten een speciale site over dit onderwerp gelanceerd: www.resomatie.nl. Geïnteresseerden kunnen zich hier opgeven om op de hoogte gehouden te worden over alle ontwikkelingen rondom de nieuwe uitvaarttechniek. In de korte tijd dat Resomatie.nl bestaat heeft de site al meer dan 500 inschrijvingen ontvangen. Bent u ook benieuwd resomeren, het alternatief voor begraven en cremeren? Laat dan hier uw mailadres achter.

Hoe werkt resomeren?

Over Amstel Uitvaarten

Amstel Uitvaarten is een landelijke opererende uitvaartonderneming. Eigenaar Peter van Schaik zet zich al vanaf 1997 in voor de zogenaamde voor uitvaarten die het milieu zo min mogelijk belasten met de website GroeneUitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >