nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA stopte met thanatopraxie vanwege kankerverwekkende dampen

3 april 2021

Uitvaartorganisatie DELA geeft toe dat er, ’handelingen zijn binnen het balsemingsproces, waarbij maximale grenswaarden worden overschreden’. Medewerkers hebben mogelijk risico’s gelopen hij het mengen van (mogelijk) kankerverwekkende vloeistoffen, dat meldt de Telegraaf. Dit is de reden dat DELA een onderzoek is gestart en dat men tot nader order geen thanatopraxiebehandelingen meer uitvoert.

Volgens de Telegraaf is uit onderzoek van DELA gebleken dat beschermingsmiddelen zoals maskers en extra ventilatie mogelijk niet voldoende zijn geweest om medewerkers te beschermen. De maximale grenswaarden zouden volgens het onderzoek zijn overschreden. Het gaat vooral om de handelingen die medewerkers moeten doen in de voorbereiding op de behandeling, zoals het mengen van de conserverende balsemingsvloeistof.

DELA laat in een reactie in de Telegraaf weten dat het bedrijf het zekere voor het onzekere wil nemen. ‘Zeker bij het gebruik van chemische stoffen, waarvan bekend is dat die kankerverwekkend kunnen zijn”, vertelt een woordvoerder van DELA in de Telegraaf. In navolging van DELA zijn Monuta en Yarden ook gestopt met thanatopraxie.

Reactie HQ Thanatopraxie

Volgens Pauline Wouters van HQ Thanatopraxie gebruiken andere thanatopracteurs een andere vloeistof. Ze laat aan de Telegraaf weten dat ze daarom door kunnen gaan met behandelingen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >