nieuws

Facultatieve
Sponsors

Akke Vrijmoeth nieuwe voorzitter Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties

18 april 2021

Tijdens de Algemene ledenvergadering van Nardus op 17 april 2021 hebben de leden afscheid genomen van voorzitter de heer Leen van Loosen. In de daarmee ontstane vacature is de heer Akke Vrijmoeth met algemene stemmen benoemd als nieuwe voorzitter.

Leen van Loosen is bestuurslid sinds de oprichting van Nardus op 17 november 2007. Hij werd tijdens deze eerste Algemene Vergadering als kandidaat bestuurslid voorgedragen door ‘Draagt Elkanders Lasten’ Urk, de uitvaartvereniging waarvoor hij ook toen al werkzaam voor was. De laatste vijf jaar is van Loosen voorzitter van het bestuur van Nardus.

Leen kenmerkte zich als een zeer betrokken voorzitter waarbij hij door zijn ervaring en lange staat van dienst van grote waarde is geweest voor Nardus. Altijd stond voor hem het belang van de verenigingen zonder winstoogmerk centraal. Leen vertegenwoordigde Nardus met een herkenbaar geluid, soms kritisch maar altijd met een positieve insteek.

Nieuwe voorzitter Nardus

De heer Akke Vrijmoeth, directeur van Onderlinge Uitvaartvereniging Mekander en Uitvaartonderneming Diedel-Wessels, is met algemene stemmen benoemd als nieuwe voorzitter van Nardus. De Groninger vereniging Mekander is sinds de laatste ALV van de Uitvaartfederatie Groningen van april 2021 aangesloten bij Nardus. Tijdens de gesprekken die hierover de laatste maanden zijn gevoerd werd duidelijk dat de heer Vrijmoeth een prima kandidaat is om Leen van Loosen op te volgen als voorzitter.

Zijn professionele inbreng en kennis van de verzekerings- en uitvaartbranche sluit naadloos aan bij de ambities van Nardus. Een grote uitdaging is de uitvoering van het beleidsplan 2020/2024. De zichtbaarheid van Nardus moet vergroot worden, communicatie intern en extern vraagt daarbij extra aandacht. Akke Vrijmoeth laat weten dat hij het belangrijk vindt om samen als uitvaartverenigingen de krachten te bundelen en op een respectvolle wijze met elkaar op te trekken. De toekomst van onze verenigingen met hun honderdduizenden leden vraagt om maatwerk die specifiek gericht is op de aloude waarden van Naoberschap in de uitvaart. Dat klinkt ouderwets maar is juist bijzonder actueel in een veranderende maatschappij waar aandacht en medeleven voor onze naasten meer dan ooit aandacht verdiend.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >