nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aanvulling wijzigingen coronaregels vanaf 28 april

21 april 2021

De belangrijkste wijzigingen voor de uitvaartbranche

De BGNU heeft de belangrijkste wijzigingen in het coronabeleid die per 28 april ingaan op een rij gezet. De BGNU roept de uitvaartbranche op om zich juist nu goed te houden aan de basisregels om zo met zijn allen bij te dragen aan het verkleinen van het risico dat de besmettingsgraad verder toeneemt nu de eerste versoepelingen worden doorgevoerd. Ook andere brancheorganisaties roepen hun leden op om zich goed aan de regels te houden.

De belangrijkste wijzigingen voor de uitvaartbranche

  • Met ingang van woensdag 28 april, 4.30 uur, geldt de avondklok niet meer.
  • Per 28 april mogen thuis 2 bezoekers ontvangen worden. Tot die tijd geldt het dringende advies om thuis maar 1 bezoeker per dag te ontvangen.
  • Met ingang van woensdag 28 april mogen weer 100 personen een uitvaartplechtigheid bijwonen, mits er voldoende afstand gehouden kan worden. Tot die tijd is dat maximum 50 personen (inclusief kinderen, exclusief medewerkers).
  • Catering bij een condoleance aansluitend op een uitvaartplechtigheid in een uitvaartcentrum of een crematorium was al uitgezonderd van de horecasluiting en daaraan verandert niets.

Alle regels zoals die met ingang van 28 april gelden, leest u op website van de rijksoverheid.

Juist nu: basisregels handhaven

Het aantal besmettingen in ons land is nog steeds erg hoog. Aan de versoepelingen kleeft het risico dat de besmettingsgraad verder toeneemt. Het is daarom nu extra belangrijk om de basisregels - afstand houden, handen wassen, laten testen, mondkapje dragen - te blijven volgen en nabestaanden te blijven vragen om dat ook te doen. Het gaat om de veiligheid van nabestaanden, maar zeker ook van alle medewerkers in onze branche, en daarmee om de continuïteit van onze dienstverlening.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuursteam coronavirus
Heidi van Haastert
(directeur BGNU)

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >