nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tijdelijke oplossing voor café Roosenburgh van De Nieuwe Ooster

11 juli 2019


Foto: Café Roosenburgh

Café Roosenburgh van begraafplaats De Nieuwe Ooster blijft de komende zomerperiode toch beperkt geopend. Museum Tot Zover en De Nieuwe Ooster hebben samen een plan uitgewerkt om dit mogelijk te maken. De vrijwilligers zetten zich in om de vele gaten in het rooster te dichten. Dit resulteert in beperktere openingstijden dan het zomerrooster van de afgelopen jaren.

Het museum en de begraafplaats zijn het erover eens dat de constructie zoals die was voor de toekomst geen haalbare kaart is. De Nieuwe Ooster heeft besloten het café na de zomer voor meer nabestaanden en bezoekers aantrekkelijk te maken en waarbij (liefst ook) haar functie als museum café niet uit het oog wordt verloren (te behouden).

Onderzocht wordt of het mogelijk is, naast een plek voor een bakkie troost, meer opties op het gebied van begraven en cremeren mogelijk te maken. Er is vraag naar vormen van uitvaarten waaraan op dit moment niet kan worden voldaan.

Na de zomer krijgt het café daarom een nieuwe invulling. Museum Tot Zover begrijpt de noodzaak daarvan en denkt sinds januari dan ook mee over deze invulling. Ook de vrijwilligers zijn uitgenodigd daarover mee te praten.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >