nieuws

Facultatieve
Sponsors

Café begraafplaats De Nieuwe Ooster sluit

8 juli 2019


Café Roosenburg

Café Roosenburg op de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster sluit haar deuren. Afgelopen week heeft directeur Dirk Jan Francissen van De Nieuwe Ooster aan de medewerkers (vrijwel allemaal vrijwilligers) meegedeeld dat het café vanaf volgende week maandag dicht gaat. Dit tot grote teleurstelling van de medewerkers en het naastgelegen uitvaartmuseum Tot Zover.

Het Parool meldt dat De Nieuwe Ooster niet langer wil opdraaien voor de verliezen die jaarlijks geboekt zouden worden. De medewerkers begrijpen daar niets van omdat er elk jaar juist een bescheiden winst zou zijn behaald. Maar van die winst zouden de uren van medewerkers van De Nieuwe Ooster niet zijn afgetrokken.

Gemeente wil andere aanpak

De gemeentelijke begraafplaats laat in een reactie weten dat het café deze zomerperiode dicht is vanaf volgende week. In die tijd wil de gemeente samen met de vrijwilligers kijken op welke manier het verder gaat met de ruimte. In de huidige constructie kan men volgens de gemeente niet blijvend de kwaliteit leveren die men graag ziet. Dat heeft onder andere te maken met de openingstijden die al een hele tijd niet meer gegarandeerd kunnen worden. De gemeente vindt dat een meer professionele aanpak nodig is, maar dat kost geld. De Nieuwe Ooster wil de ruimte breder kunnen aanbieden. Na de zomer kunnen gasten weer terecht in de ruimte. Hoe deze dan exact wordt ingevuld is dus nog niet duidelijk.

Burgerinitiatief

Enkele medewerkers zijn een burgerinitiatief gestart om het museum open te houden. Dit weekend waren de benodigde 200 handtekeningen al binnen.

Lees meer over de sluiting op de website van het Parool.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >