nieuws

Facultatieve
Sponsors

Weinig Friezen hebben een naturapolis

4 juli 2019


Naar aanleiding van de financiële problemen bij Yarden is Omroep Friesland op onderzoek uitgegaan of ook veel Friezen gedupeerd zijn. Yarden maakte eerder deze week bekend dat verzekerden met een naturapakket vanaf 2020 zelf opdraaien voor stijgingen van de uitvaartkosten. Maar in Friesland hebben niet veel mensen een pakketverzekering.

In de onderstaande video vertellen Wilfred Manning en Jan Klaas Faber van Faber Uitvaartzorg over hoe Friezen hun uitvaart hebben geregeld. Friezen kiezen vaker voor een kapitaalverzekering omdat ze zijn aangesloten bij een uitvaartvereniging. De verenigingen kunnen uitvaarten goedkoper verzorgen dan een commerciële partij als Yarden. Zo kost het basistarief bij De Laatste Eer in Berltsum 1010 euro en rekent Yarden volgens Omroep Friesland 1750 voor hetzelfde basispakket.

Verenigingen willen meer naar buiten treden

In Friesland zijn meer dan 200 uitvaartverenigingen die vaak al meer dan 100 jaar oud zijn. De verenigingen hebben wel een uitdaging om ook in de toekomst actief te kunnen blijven. Er moeten namelijk meer jonge mensen lid worden. Vroeger ging dat min of meer vanzelf omdat ouders hun kinderen lid maakten en deze later hun eigen kinderen ook weer inschreven. De verenigingen zijn volgens Sybren Klaas visser van de Laatste Eer te veel op de achtergrond gebleven in de afgelopen jaren. Daar willen ze verandering in brengen zodat meer Friezen niet voor een naturapakket kiezen bij een commerciële partij maar voor een lidmaatschap van een uitvaartvereniging zonder winstoogmerk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >