nieuws

Facultatieve
Sponsors

Foto's van bijzondere rouwstoet door Leeuwarden

15 juli 2019


Foto: Blijvende Beelden Afscheids- en herinneringsfotografie

Vrijdag 12 juli trok een bijzondere rouwstoet door de Leeuwarder Binnenstad. Jacob de Vries Uitvaartverzorging uit Britsum vierde zijn 25-jarig jubileum met een ‘Uitvaart in scène’. Doel was om mensen te laten nadenken over hun uitvaart, want er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan ‘koffie en cake’. Onder meer een rouwmotor, -bakfiets, -koets en gospelkoor maken onderdeel uit van de stoet. Ook werd een uitvaartkist vervoert op een praam.

“In mijn 25-jarige carrière heb ik in de regio Leeuwarden/Friesland en ver daarbuiten ruim 2000 uitvaarten verzorgd. In die tijd is er veel veranderd. Ik vind het belangrijk dat een uitvaart past bij wie de overledene was. Altijd probeer ik op een creatieve manier invulling te geven aan persoonlijke wensen en culturele tradities. Ik merk dat men de afgelopen jaren steeds meer behoefte heeft aan een persoonlijke, minder traditionele of standaard uitvaart. Toch zijn mensen nog vaak verbaasd als ze horen wat er allemaal mogelijk is: van live muziek bij de afscheidsdienst tot andere vormen van vervoer dan een rouwauto. Ook uitvaartfotografie en -video is enorm in opkomst”, aldus Jacob de Vries.


Foto: Blijvende Beelden Afscheids- en herinneringsfotografie

“Met deze ‘uitvaart in scène’ wil ik mensen laten nadenken over hun uitvaart en verschillende mogelijkheden laten zien. Natuurlijk is de dood heel verdrietig. Veel mensen hebben het er liever niet over. Maar met een persoonlijke uitvaart kunnen nabestaanden op een passende manier afscheid nemen. Het kan ook rust geven om bij leven wensen vast te leggen en te weten dat alles goed geregeld is. Wat mij betreft mag de dood vaker onderwerp van gesprek zijn.”


Foto: Blijvende Beelden Afscheids- en herinneringsfotografie

Kijk voor meer informatie over Jacob de Vries Uitvaartverzorging op www.uitvaartverzorging-jacobdevries.nl.


Foto: Natural Charms Uitvaartfotografie


Foto: Natural Charms Uitvaartfotografie

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >