nieuws

Facultatieve
Sponsors

BGNU bestudeert vonnis mortuariumkosten

4 juli 2019


Brancheorganisatie BGNU bestudeert het vonnis van de rechter over mortuariumkosten die in rekening worden gebracht zonder dat iemand opdracht gegeven heeft tot een dienst. De brancheorganisatie laat in een reactie aan Uitvaartbranche.nl weten dat men kijkt wat het vonnis betekent voor haar leden.

De BGNU heeft het vonnis voorgelegd aan verschillende juridische adviseurs. Ook zal in de komende maanden overleg plaatsvinden met de VMG. De rechter stelde onlangs een uitvaartverzorger in het gelijk die weigerde om een factuur te betalen voor het koelen van een overledene. De uitvaartverzorger wilde niet betalen omdat er geen opdracht was gegeven om de overledene te koelen. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de manier waarop mortuaria kosten verhalen via uitvaartverzorgers. Mogelijk hoeven ook consumenten de rekening niet te betalen als zij geen opdracht hebben gegeven aan het mortuarium.

De BGNU zegt dat het belangrijk is dat er duidelijkheid komt en dat nabestaanden zekerheid hebben dat alles goed en transparant geregeld is.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >