nieuws

Facultatieve
Sponsors

Doorn heeft weer een eigen Uitvaartcentrum

‘Het is belangrijk dat deze faciliteit blijft bestaan’

1 mei 2019

In Doorn heeft een nieuw uitvaartcentrum haar deuren geopend. Nadat vorig jaar de mogelijkheid tot opbaren en kleine uitvaartdiensten in het dorp kwam te vervallen, is het vanaf heden weer mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten aan het Dorpsplein 4a in Doorn.

Begin 2018 geleden verkocht de toenmalig eigenaar van het uitvaartcentrum, Tap/Dela, het pand aan de Maartenskerkgemeente. Daarmee kwam de gelegenheid om in het hart van de Utrechtse Heuvelrug op te baren te vervallen. ,,Wij vonden dat die mogelijkheid er wel moest blijven, ongeacht waar je de uitvaartverzekering hebt afgesloten”, vertelt beheerder van het uitvaartcentrum Lyda van Zoeren.

Bekendheid
In samenwerking met de Maartenskerkgemeente heeft zij het voor elkaar gekregen de deuren in september vorig jaar al stilzwijgend te heropenen. ,,Wij ontvangen positieve reacties na de heropening, waardoor wij nu hebben besloten meer bekendheid te geven aan de ontwikkelingen rondom het uitvaartcentrum”, aldus Van Zoeren.

,,Het uitvaartcentrum is uniek, omdat wij naast opbaarmogelijkheden ook de gelegenheid bieden om in ons centrum een afscheidsdienst te organiseren voor kleine gezelschappen. Ook biedt de ligging naast zalencentrum de Koningshof mogelijkheid om grotere zalen in te zetten voor afscheidsdiensten en (grote) condoleances.”

Het Uitvaartcentrum ligt tegenover de Maartenskerk -de grootste kerk van Doorn- welke dienst kan doen als locatie voor grote uitvaartplechtigheden. ,,Niet enkel voor religieuze diensten, maar ook voor niet-religieuze diensten is dit een prachtige locatie. Het is een mooi alternatief voor een crematorium, waar al snel een tijdsdruk wordt opgelegd voor de dienst en de koffiekamer. Wij vinden het fijn als mensen deze tijdsdruk op de dag van het laatste afscheid niet hoeven te ervaren”, aldus Van Zoeren.

Kennismaking
Om iedereen uit de omgeving kennis te laten maken met het Uitvaartcentrum Doorn én de nieuwe beheerders, organiseert Van Zoeren op 10 mei van 17.00 tot 20.00 uur en 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur een open huis om alle mogelijkheden te zien van het centrum aan het Dorpsplein 4a in Doorn.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >