nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dag natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen

20 mei 2019

Natuurbegraven is véél meer dan een dierbare begraven op een mooi plekje, midden in de natuur. Het vraagt om een weloverwogen keuze, waarbij de natuur zo min mogelijk belast wordt. Wat natuurbegraven precies inhoudt komt men te weten tijdens de open dag van Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen (NB). Deze vindt plaats op zondag 26 mei a.s. van 11.00-16.00 uur.

Naast lezingen is er een informatiemarkt met ecologische kisten, manden, urnen en rouwbloemwerk. Enkele uitvaartverzorgers en rouwbegeleiders uit de regio zijn aanwezig voor een goed gesprek. Tijdens de open dag wordt ook de ‘Hoevens urn’ gepresenteerd.

Lezingen en informatiemarkt

In afscheidslocatie ‘De Eik’ vinden de gehele dag door lezingen plaats over natuurbegraven op De Hoevens. Hier is ook gelegenheid voor het nuttigen van een drankje en hapje. Omdat natuurbegraven specifieke richtlijnen voor de wijze van begraven met zich meebrengt, is er buiten op het terrein een informatiemarkt te bezoeken met voorbeelden van milieuvriendelijk en afbreekbare kisten, manden, lijkwades en urnen. Diverse uitvaartverzorgers uit de regio zijn anwezig voor een goed gesprek.

Presentatie ‘Hoevens urn’: een knipoog naar het verleden

In Alphen zijn de afgelopen decennia diverse prachtige prehistorische urnen gevonden in oude grafheuvels. Deze vondsten zijn vandaag de dag te bewonderen in het streekmuseum in Alphen. De speciale ‘Hoevens urn’ wordt ter ere van het 100-jarig bestaan van De Hoevens gepresenteerd tijdens de open dag. Het is een eigentijdse urn van ongebakken klei, bestempeld met de roggearen die op het landgoed groeien en die qua vorm sterk lijkt op de prehistorische exemplaren. Een knipoog naar het verleden en het boerenlandgoed dat De Hoevens nog altijd is.

Rondwandeling

Tijdens de open dag is er ook volop gelegenheid om rond te wandelen over de natuurbegraafplaats.
De medewerkers van De Hoevens staan paraat om eventuele vragen te beantwoorden. Ook is er een voorbeeldgraf te bezichtigen met tekst en uitleg van de grafdelver. In de ‘boskapel’ kan men genieten van stemmige harpmuziek. Voor mindervaliden staat een rolstoel en electrokar klaar zodat ook zij de natuurbegraafplaats kunnen bezichtigen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Tilburg op www.uitvaart-tilburg.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >