nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats voor dieren en mensen komt er snel

27 mei 2019

Mr. Willem van der Putten, gespecialiseerd in de Wet op de lijkbezorging, krijgt jaarlijks diverse vragen van mensen die begraven willen worden samen met hun huisdier. Het is verboden om samen met je huisdier begraven of gecremeerd te worden in één kist.

In een artikel bij RTL Nieuws vertelt Willem van der Putten dat een baasje en zijn of haar huisdier wel in een aparte kist begraven mogen worden. De afstand tussen de kisten moet minimaal 30 centimeter zijn om ervoor te zorgen dat er voldoende zuurstof is voor de ontbinding van het lichaam.

Op dit moment staan begraafplaatsen het echter nog niet toe om een huisdier mee te begraven in een graf. Dat komt omdat er vaak weerstand is bij andere mensen. Maar er loopt momenteel een serieus initiatief van een ondernemer die een begraafplaats voor mensen en huisdieren wil realiseren. Volgens Van der Putten lopen de gesprekken met een gemeente (naam van de gemeente wordt nog niet bekend gemaakt) en is de kans groot dat eind dit jaar of anders volgend jaar de eerste begraafplaats voor mensen en dieren in gebruik genomen wordt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >