nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nabestaanden onnodig op kosten gejaagd door politie

22 mei 2019

Nabestaanden moeten soms honderden euro’s extra betalen omdat de politie een overledene laat vervoeren naar een mortuarium. Dat gebeurt vaak wanneer er sprake is van een onverwacht overlijden en de politie eerst onderzoekt of er sprake is van een natuurlijke dood.

Het AD meldt dat nabestaanden tot wel 600 euro extra moeten betalen. Wanneer iemand bijvoorbeeld door zelfdoding om het leven is gekomen kan het zijn dat de politie het lichaam snel weer vrijgeeft. Nabestaanden kunnen dan zelf een uitvaartverzorger regelen. Maar vaak heeft de politie al geregeld dat een vervoerder het lichaam komt ophalen. Nabestaanden moeten dan betalen voor het vervoer en de kosten voor het mortuarium.

Uitvaartondernemer Erik Boelkens vertelt in de krant dat hij vorige week nog net kon voorkomen dat een overledene veel te duur vervoerd zou worden. Hij kon het vervoer 500 euro goedkoper regelen. De politie laat aan het AD weten dat ze het een heel moeilijk onderwerp vindt en dat men eigenlijk ook niet goed weet wat het beste is.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn