nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Notaoverleg ‘Naar een moderne uitvaart’

28 mei 2019

Maandag heeft in Den Haag het notaoverleg plaatsgevonden met minister Ollongren over de initiatiefnota van D66-kamerlid Monica de Boer. Het overleg ging over de voornemens van de minister om de Wet op de lijkbezorging aan te passen.

Tijdens een notaoverleg kunnen Tweede Kamercommissies ingediende beleidsnota bespreken met de betrokken bewindspersonen. Er kunnen ook moties worden ingediend, wat ook gebeurde tijdens het notaoverleg ‘Naar een moderne uitvaart’.

Tijdens het debat werd duidelijk dat minister Ollongren niet van plan lijkt om met extra wetgeving te komen op het gebied van kwaliteitswaarborging. Dat lijkt ook niet nodig, immers er zijn weinig klachten over uitvaarten. Het zou daarbij mogelijk ook een negatief effect kunnen hebben op de marktwerking. Marktwerking zorgt onder andere voor transparantie, dat de consument veel keuze heeft en dat er ook concurrentie is op het gebied van de tarieven. Wanneer er te veel protectie is in een branche neemt de keuzemogelijkheid af en stijgen de prijzen doorgaans.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >