nieuws

Facultatieve
Sponsors

De DFW Electric gepresenteerd aan de crematiebranche

16 november 2018


Jan en Bart Keeman voor de DFW Electric

In het bijzijn van een internationaal gezelschap van opdrachtgevers, relaties en overheden is gisteren in Broek op Langedijk de DFW Electric gepresenteerd. Daarmee is binnen de crematie-industrie een nieuw hoofdstuk aangebroken, dat van duurzaam gebruik van energie.

Met de komst van de geheel op elektriciteit werkende DFW Electric, is DFW Europe in staat om crematie-installaties te produceren, ongeacht de beschikbare energie. Met andere woorden, installaties die werken op gas, olie, bio-oil, elektriciteit en hybride. De eerste crematie installatie in Nederland is inmiddels aangekocht door DELA.

De revolutionaire DFW Electric wordt volledig elektrisch verwarmd. De energie wordt geleverd door het elektriciteitsnet of bijvoorbeeld door zonnepanelen. De oven is minder milieubelastend en energiezuiniger dan de gasgestookte oven. Bij gebruik van groene energie kan de oven CO2 neutraal werken. De DFW Electric is een ‘warme invoer’-oven en wordt als ‘single-end’ crematieoven uitgevoerd. Om de installatietijd ter plaatse te minimaliseren, wordt de oven volledig geassembleerd geleverd.De DFW Electric heeft een Automatische Invoer Machine (AIM). De constructie is zo uitgevoerd dat de AIM in de vloer voor de oven kan worden geïntegreerd. Daardoor wordt deze geheel aan het zicht onttrokken als hij geen dienstdoet. De nieuwste oven is voorzien van het unieke DFW OMR-besturingssysteem. Hierdoor zijn de crematieoven, de AIM en de daarachter nageschakelde filterinstallatie zeer eenvoudig te bedienen. Het eventueel aanpassen van de parameters van het crematieproces gebeurt op eenvoudige wijze via het touchscreen. Ook bij de elektrische oven kijkt het onderhoudsteam van DFW Europe zo nodig via een internetverbinding mee. Op die manier kunnen tijdens het crematieproces op afstand aanpassingen worden gedaan.

Ergonomie

De aspan met de daarin overgebleven asresten wordt met een lifsysteem op een ergonomische verantwoorde positie gebracht. Hierdoor is het uitnemen van de aspan voor de operators aanzienlijk vergemakkelijkt.

Energiekosten

Het energieverbruik kan via het optionele rapportagesysteem per crematie inzichtelijk gemaakt worden. Via de zeer betrouwbare continumeting van zuurstof, temperaturen en drukken, wordt een constant en efficiënt crematieproces verkregen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


17 november 2018 om 10:14

Hans de Kluijver

Ook de tweede elektrisch gestookte oven is reeds aangekocht. Het technisch crematorium, Cremaere, verwacht de energiezuinige oven in maart 2019 in gebruik te nemen. Het ovengebouw wordt thans gebouwd. Cremaere zal in januari 2019 haar crematietarieven definitief bekend maken. Deze zullen verrassend laag zijn.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE