nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sliedrecht betaalt zich blauw aan onderzoeken uitbreiding begraafplaats

28 november 2018

Op de begraafplaats in Sliedrecht moet ruimte worden gecreëerd om ook na 2025 nog nieuwe graven uit te kunnen geven. Dit probleem wordt al sinds 2015 besproken. De gemeente heeft daarom een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden op de huidige begraafplaats. Nu dat onderzoek klaar is wil de gemeente een onderzoek laten uitvoeren naar de resultaten van dat onderzoek. Dat nieuwe onderzoek gaat maar liefst 170.000 euro kosten, dat meldt Hetkompassliedrecht.nl.

Het adviesbureau dat heeft onderzocht wat de mogelijkheden voor uitbreiding op de huidige begraafplaats zijn heeft zeven mogelijkheden op papier gezet. Daarmee ontstaat er ruimte voor bijna 800 nieuwe graven. Maar nu moet er nog een ander onderzoek komen dat in kaart brengt welke ‘technische ingrepen’ nodig zijn en wat het allemaal moet gaan kosten. Voor dat nieuwe onderzoek wil de gemeente nu dus 170.000 euro uittrekken.

In het artikel op Hetkompassliedrecht.nl staat niet wat het eerdere onderzoek al heeft gekost. Maar je kan er wel uit concluderen dat men in Sliedrecht straks al enige tonnen kwijt is voordat er überhaupt ook maar één extra graf is gerealiseerd.

De gemeente besloot eerder uit kostenoverweging om geen nieuwe begraafplaats aan te leggen.

Reacties:


nog geen reacties Geen nieuwe reacties meer mogelijk

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE