nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vingerafdrukaffaire: DELA reageert tijdens tv-uitzending Radar

6 november 2018

DELA-directeur Edzo Doeve heeft maandagavond op televisie een reactie gegeven op de commotie die is ontstaan over het afnemen van vingerafdrukken van overledenen. De radioversie van Radar meldde een week geleden dat DELA ongevraagd vingerafdrukken afneemt. Dit weekend kwam het programma daar nog eens overheen met de melding dat er soms verkeerde vingerafdrukken worden aangeboden.

In de uitzending van afgelopen maandag zegt directeur Edzo Doeve dat DELA een onderzoek laat uitvoeren naar de gang van zaken. Een anonieme klokkenluider vertelde in de radio uitzending dat DELA medewerkers soms vingerafdrukken van zichzelf inscannen wanneer het niet lukt om deze af te nemen van een overledene. Dat kan bijvoorbeeld niet wanneer iemand al een tijdje is overleden of wanneer een lichaam in het water heeft gelegen. De klokkenluider zegt dat verzorgers zich onder druk gezet voelden om toch een vingerafdruk aan te leveren.

Volgens Doeve gaat men nu onderzoeken of de beweringen van de klokkenluiders kloppen. Als dat zo zou zijn dan gaat het volgens de directeur om incidenten. Doeve belooft in de uitzending dat de onderste steen zal bovenkomen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


8 november 2018 om 12:00

Janet Steemers

Mijn echtgenoot is 08-09-2017 overleden,verzorgd bij Monuta Deventer en op16-09-2017 gecremeerd.Er zijn 2vingerafdrukken bij hem afgenomen,moet Ik me zorgen maken dat het niet zijn vingerafdrukken zijn.Zijn naam is Louis Luesink.Uitvaartverzorger was Christa Walgien,dossiernummer 17090864.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE