nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mogelijk verbod op filmen en fotograferen slachtoffers

8 november 2018

Het filmen en fotograferen van slachtoffers heeft de afgelopen jaren al diverse keren voor maatschappelijke verontwaardiging gezorgd. Toch zijn er nog steeds mensen die in plaats van hulp te bieden beginnen te filmen. Een meerderheid van de Kamer wil dat daar snel een einde aan komt, dat meldt het AD.

Hoe een eventueel verbod er uit gaat zien is overigens nog niet duidelijk. Het CDA, GroenLinks, ChristenUnie en 50 plus willen het strafbaar stellen, terwijl bijvoorbeeld de SP zich vooral druk maakt over de persvrijheid.

Voor nabestaanden kan het zeer pijnlijk zijn wanneer er op sociale media beelden rondgaan van hun dierbare. Deze week vertelde een jongen op de publieke omroep hoe hij tijdens een voetbalwedstrijd op de bank zat toen een teamgenoot een foto liet zien van een ernstig ongeval. De jongen zag toen direct dat het om zijn vriendin ging. Ze was bij het ongeval omgekomen. De jongen deed op televisie een oproep om na te denken voordat je begint te filmen of fotograferen. Je kan je telefoon beter gebruiken om de hulpdiensten te bellen als die nog niet bij het ongeval zijn.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE