Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Eerste resomeercentrum in Venlo

donderdag 19 juni 2018

Als minister Kajsa Ollongren na de zomer het licht op groen zet voor resomeren dan kan het zijn dat het eerste resomeercentrum van Nederland wordt gebouwd in Venlo. Initiatiefnemer Paul van Os wil het resomeercentrum gerealiseerd zien bij klooster Albertushof, dat meldt De Limburger.

Van Os laat in de krant weten dat een van de grote uitvaartorganisaties het resomeercentrum gaat exploiteren. Na het resomeren blijft ongeveer drie procent van het oorspronkelijke gewicht van de overledene over. Het grootste deel in watervorm en een klein deel als calciumfosfaat wat er uitziet als as na een crematie.

Het is overigens nog maar de vraag of de minister resomeren mogelijk gaat maken. Er wordt geclaimd dat het duurzamer is dan begraven en cremeren. Maar het idee dat het opgeloste lichaam (in watervorm) wordt geloosd in het riool spreekt veel mensen niet zo aan. Tegenstanders zijn bang dat het daardoor uiteindelijk dus ook in ons drinkwater terecht komt. Dat is niet voor iedereen een heel prettig idee.

Meer informatie over resomeren vindt u in de infotheek van Uitvaart.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/