nieuws

Facultatieve
Sponsors

Familie hoeft uitvaart met lege kist niet te betalen

29 juni 2018

De familie Fermont uit het Belgische Wachtebeke nam 6 jaar geleden afscheid van een familielid. Later bleek dat tijdens de dienst de kist leeg was en de vrouw per ongeluk al gecremeerd was. De uitvaartondernemer wist dit maar zei toen niets. De rechter heeft nu besloten dat de factuur die nog open stond bij de uitvaartondernemer niet betaald hoeft te worden, dat meldt HLN.

De familie en de uitvaartondernemer hebben al meerdere keren tegenover elkaar gestaan voor de rechter. Eerst eiste de uitvaartondernemer zijn geld, maar daarna kwam de familie met een tegenvordering, en wil alle kosten van de voorbije jaren én een morele schadevergoeding van 15.000 euro betaald zien.

De rechter heeft nu eindelijk de knoop doorgehakt en de familie gelijk gegeven. De factuur hoeft niet betaald te worden en de uitvaartondernemer moet een schadevergoeding van 2.500 euro betalen.

“We krijgen duidelijk gelijk. Maar we hebben al tienduizenden euro’s kosten gemaakt aan vervoer, doktersbezoeken, medicatie... Dit verhaal heeft een grote impact op onze levens. Maar we zijn niet tevreden met het vonnis en enkel de morele schadevergoeding, dus er zit niets anders op. We willen de kosten recupereren”, aldus de een familielid op HLM. Binnenkort staan de twee partijen dus weer voor de rechter.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >