nieuws

Facultatieve
Sponsors

LandArt-route op Natuurbegraafplaats De Utrecht geopend

14 juni 2018


Onthulling kunstwerk BEGINNING van Maria van Ewijk

Op zaterdag 2 juni opende burgemeester Palmen van Hilvarenbeek op Natuurbegraafplaats De Utrecht de LandArt-route: een route van tien bijzondere kunstwerken, verspreid over de natuurbegraafplaats. Belangstellenden genoten van in de zon van de onthulling van het drijvende kunstwerk het BEGINNING van Maria van Ewijk.

LandArt Diessen, opgericht in 2008 door Lia Stravens, is een kunstproject waarbij kunstenaars hun werk exposeren in het buitengebied, daarbij gebruik makend van natuurlijk en afbreekbaar materiaal. De tiende editie van dit kunstproject vindt dit keer plaats op Natuurbegraafplaats De Utrecht.

Tussen kunst en kist

Het thema van LandArt 2018 sluit aan bij het thema van de ‘Week van de begraafplaats 2018’: ‘Tussen kunst en kist’. Tijdens de Week van de Begraafplaats organiseren zo’n honderd Nederlandse begraafplaatsen kunstzinnige activiteiten zoals excursies, exposities, lezingen, workshops, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten rond het thema van dat jaar.

Vergankelijke kunstwerken

De LandArt-route op Natuurbegraafplaats De Utrecht voert langs een tiental vergankelijke kunstwerken veelal gemaakt van ‘bio-based’ (hernieuwbare) materialen. Joyce Sengers, oprichter van Natuurbegraafplaats De Utrecht: “We hebben gekozen voor natuurlijke, vergankelijke materialen en dat ze op termijn, heel geleidelijk, veranderen, verkleuren of opgaan in het landschap, geheel in lijn met de uitgangspunten van de natuurbegraafplaats. Geïnteresseerden kunnen deze vergankelijkheid met eigen ogen volgen door de route met tussenpozen vaker te lopen, want de route blijft in ieder geval tot half oktober intact.” Kunst op de natuurbegraafplaats voelt heel natuurlijk aan, aldus Sengers. “Op een natuurbegraafplaats vloeien mens en natuur samen. Natuurlijke kunst past daarin uitstekend.”

Toegankelijk

De kunstwerken zijn geplaatst nabij de paden, op respectabele afstand van de graven en kwetsbare natuur. Natuurbegraafplaats De Utrecht is rolstoeltoegankelijk. Een wandelkaart is verkrijgbaar bij de informatiezuil op de parkeerplaats. Toegang tot de natuurbegraafplaats is gratis.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >