nieuws

Facultatieve
Sponsors

Pastoor gaat er vandoor met erfenis nabestaanden

20 juni 2018

Jos Hermans is pastoor, voorheen in Asten en nu in Druten. De pastoor heeft in 2014 (toen hij nog in Asten werkte) een grote erfenis geaccepteerd van een gelovige vrouw die hem had opgenomen in haar testament. De nabestaanden stapten naar de rechter die ze in het ongelijk stelde. In hoger beroep trok de familie deze week opnieuw aan het kortste eind, dat meldt het AD.

De pastoor accepteerde volgens de familie een schenking van wel 120.000 euro. De familie zegt dat de pastoor de vrouw onder druk heeft gezet om haar in 2009 opgestelde testament in 2010 te wijzigen. Na die wijziging kreeg de pastoor plotseling het grootste deel van de erfenis.

De familie kan echter niet voldoende bewijzen dat de pastoor de vrouw onder druk heeft gezet. Zijn handelen is volgens het gerechtshof ook niet in strijd met de kerkelijke regels en gedragscode. Die code gaat volgens het AD namelijk niet over de verhouding tussen de pastoor en gelovigen, maar over de verhouding tussen de pastoor en de kerk.

Reageer op dit artikel

Reacties:


21 juni 2018 om 9:58

Hermans

Al getwitterd maar door u geen actie ondernomen. Dus langs deze weg.
uitvaart.nl bevat alle informatie over. …kan men lezen.... zodat u de regie over een uitvaart in eigen hand kan houden. Beste redactie, dit is wat wijlen mw. v. Empel-vd Wallen deed: de regie in eigen hand nemen en zij wilde dien niet aan de familie laten. Zoek u titel aan te passen.


Uw reactie op dit artikel