nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartproject St. Damien kinderziekenhuis Haïti

‘Een waardig afscheid voor de armste kinderen in Haïti’

8 februari 2018

Uitvaart project WereldOuders St. Damien kinderziekenhuis

WereldOuders - zet zich in om thuisloze kinderen in Latijns-Amerika een thuis én een toekomst te geven. Het werk van WereldOuders kenmerkt zich door intensieve, liefdevolle begeleiding van kinderen, (medische) zorg en scholing, zowel in de eigen familiehuizen als in de omringende gemeenschap. Het werk is structureel, persoonlijk en lokaal. WereldOuders is partner van de organisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) in Latijns-Amerika (sinds 1954).

Uitvaart project WereldOuders St. Damien kinderziekenhuis

Haïti is het armste land op het westelijke halfrond. NPH runt sinds 1988 het kinderziekenhuis St Damien in Haïti. Het is het enige kinderziekenhuis waar de armste kinderen terecht kunnen! In het St. Damien kinderziekenhuis worden vele kinderlevens gered maar helaas overleven niet alle kinderen het. Eén op de vijf Haïtiaanse kinderen overlijdt voor het vijfde levensjaar. Het Uitvaartproject is voortgevloeid uit het gevoel om het verlies van de familieleden te verzachten en is inmiddels uitgegroeid tot een structureel project dat voor vele nabestaanden grote troost biedt.

Doordat een waardig afscheid in veel gevallen financieel niet haalbaar is, zien de Haïtianen vaak geen andere uitweg dan de lichamen van hun geliefden achter te laten langs de kant van de weg of bij het betreurenswaardige mortuarium van het County General Hospital. WereldOuders zorgt voor een simpel maar waardig afscheid voor jaarlijks 2.200 Haïtianen, onder wie veel kinderen. De overledenen worden herdacht tijdens een dienst in de kapel waarna ze, al naar gelang van de wens van de familie, begraven of gecremeerd worden.


Hulpvraag

WereldOuders is op zoek naar meelevende mensen die een bijdrage willen doen aan het Uitvaartproject zodat WereldOuders jaarlijks uitvaarten kan verzorgen voor de armste mensen in Haïti. Voor een bedrag van slechts €12 per uitvaart maakt WereldOuders dit mogelijk. Uiteraard is elke bijdrage welkom. Tevens bestaat de mogelijkheid om het project te bezoeken.

WereldOuders gelooft dat elk kind recht heeft op een menswaardig afscheid, zo ook de armste kinderen in Haïti.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE