nieuws

Facultatieve
Sponsors

Final Footprint Challenge: composteerbare urn en grafkist per post

1 februari 2018

Dinsdag zijn de finalisten van de Final Footprint Challenge bekend gemaakt. Onder de ingezonden uitvindingen zijn een duurzame doe-het-zelf kist, een recyclebaar grafmonument, een composteerbare urn en bio-kisten. De winnaar krijgt vijfduizend euro en ondersteuning om de uitvinding op de markt te brengen.

De Final Footprint Challenge is een wedstrijd voor mensen met ideeën voor een duurzame uitvaart. Uit 37 inzendingen zijn de tien finalisten gekozen door een vakjury. Op 5 april 2018 is de prijsuitreiking. Het beste idee wordt beloond met 5.000 euro en ondersteuning bij het naar de markt brengen van de oplossing.

DE finalisten zijn: Bios Urn, Christan, Ecor, Seed-Scope, I-finish, Extreme eco solutions, Cinisafe, Kaspersma-Van Willegen, Eternal Stones en Invisio.

Alle tien de finalisten krijgen een beloning van 500 euro en mogen deelnemen aan drie bootcampdagen, waarin ze ondersteuning krijgen van experts bij de verdere ontwikkeling van hun idee. Op 5 april 2018 geven de finalisten hun laatste presentatie. De jury bepaalt die dag wie de winnaar is. In de jury zitten behalve vertegenwoordigers van de initiatiefnemers ook experts op het gebied van duurzaamheid.

De challenge is een initiatief van Stichting Duurzaam Afscheid - opgericht door coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie - en Stichting GreenLeave. Een uitgebreide beschrijving is te vinden op finalfootprintchallenge.nl

Kansen voor milieuwinst

De initiatiefnemers van de Final Footprint Challenge voelen zich verantwoordelijk om de wereld op een gelijkwaardige of zelfs betere manier achter te laten voor de huidige en toekomstige generaties. Zij zijn ervan overtuigd dat op allerlei aspecten rondom de uitvaart milieuwinst is te behalen. Door samen te werken zal het verduurzamen van uitvaarten sneller gaan.

“Van nieuwe levendige ideeën tot bewezen oplossingen die toe zijn aan opschaling, de Final Footprint Challenge laat zien dat circulaire ondernemers ook op dit vlak klaar zijn om de sector verder te verbeteren. De vanzelfsprekendheid en de haalbaarheid van de vele ingediende plannen heeft veel enthousiasme gecreëerd bij de jury. Circulariteit lijkt, op vele manieren, een logische denkwijze in deze levensfase”, vertelt juryvoorzitter Guido Braam.

Broedplaats

De Final Footprint Challenge wil een broedplaats zijn voor duurzame oplossingen voor de uitvaart. Ondernemers binnen en buiten de branche, studenten, experts en andere geïnteresseerden konden hun oplossingen voor een duurzame uitvaart delen. Dat leidde tot 37 inzendingen. De challenge bood deelnemers ook de mogelijkheid om samen te werken in workshops en hun krachten te bundelen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >