nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing: Het belang van tijdig praten over het levenseinde

8 februari 2018

Het is nooit leuk om stil te staan bij het einde van je leven. Het roept vooral verdriet op, omdat het je met de neus op de feiten drukt: ooit zul je afscheid moeten nemen van je geliefden en van deze wereld.

Toch kan het verstandig zijn er af en toe wel bij stil te staan. Omdat je nooit zeker weet wanneer je leven eindigt. Of omdat je nooit zeker weten hoe dat eindigt: na een lang ziekbed, of plotseling. Niet iedereen krijgt de tijd om op het laatst met naasten in gesprek te gaan en afscheid van elkaar te nemen. Wie de koudwatervrees overwint, en toch vroegtijdig over zijn levenseinde gaat nadenken en praten, zal geen spijt krijgen. Het leidt tot meer verbinding met je partner of andere naasten. En mocht je ernstig ziek en van (professionele) zorg afhankelijk worden, dan weten de mensen om je heen tenminste hoe ze jou het beste kunnen verzorgen.

Rob Bruntink is journalist/auteur, gespecialiseerd in palliatieve zorg en het levenseinde. Hij schreef meerdere boeken over deze thema’s, is hoofdredacteur van het vakblad Pallium en mede-eigenaar van Bureau MORBidee, een communicatiebureau dat gericht is op het bespreekbaar(der) maken van de dood (www.bureaumorbidee.nl
of www.robbruntink.nl).

Graag aanmelden t/m 20 februari via info@zmbr.nl of 013-4657355.De lezing wordt gehouden in één van de aula’s van het Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5 te Tilburg. De lezing is i.s.m. Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant.
Ontvangst vanaf 19.30 uur en aanvang lezing 20.00 uur. Einde avond ca. 22.30 uur.
Toegang, koffie en thee is gratis.

Verdere info vindt u op www.crematoriumtilburg.nl/agenda of www.netwerkpalliatievezorg.nl/middenbrabant.

Woensdag 21 februari 2018

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >