nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mogelijk crematorium op begraafplaats st Barbara Utrecht

15 februari 2018

De plannen voor de realisatie van een crematorium op begraafplaats Kovelswade in Utrecht zijn nog maar net door de shredder gehaald of het volgende plan dient zich al aan. Omwonenden van het Wilhelminapark in Utrecht maken zich namelijk zorgen dat er mogelijk een crematorium wordt gebouwd op begraafplaats Sint Barbara, dat meldt RTV Utrecht.

De begraafplaats wil uitbreiden en omwonenden denken dat men er ook een crematorium wil bouwen. De omwonenden vrezen nog meer luchtvervuiling in het gebied en extra verkeersoverlast.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Utrecht op www.uitvaart-utrecht.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


30 november 2018 om 11:45

G. Weijers

De begraafplaats st Barbara is volledig de weg kwijt.
Zij geeft aan nog meer geld te willen verdienen, en wenst dat te doen ten koste van gezinnen met jonge kinderen op nog geen 100 meter afstand van haar hekwerk. De afstand tot de Domtoren is ongeveer 1500 meter. Leuk weetje: Er bestaan geen wetten, regels of normen die de uitstoot van fijnstof voor humane lijkverbranding aan banden leggen.
Je stookt er gewoon maar lekker op los !


18 november 2018 om 15:24

H van Hienen

De verkeeroverlast in het Wilhelminapark en vooral ook in de Zeeheldenbuurt tegenover St Barbara is al problematisch hoog. Ook zitten we niet verlegen om nog meer luchtvervuiling. Daarnaast is het niet passend om in een fraaie historische woonwijk een crematorium te willen bouwen.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE