nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aula Yarden Crematorium Daelwijck volledig gerestyled

20 december 2011


Locatiemanager Harm Kamphuis Crematorium Daelwijck

Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht heeft onlangs een ingrijpende verbouwing ondergaan. De moderne en warme uitstraling van het 40-jarige gebouw, ontworpen door W.J. Dingemans, heeft door de recente restyling nog meer aan sfeer gewonnen.

Voor grote en kleine uitvaarten

Door het vervangen van de stoelen door banken beschikt de aula nu over maar liefst 240 zitplaatsen. Dat maakt Daelwijck ook zeer geschikt voor grotere uitvaarten. Met zijn 240 zitplaatsen behoort de aula van Daelwijck tot een van de grootste van Nederland. Daardoor is het Utrechtse crematorium bij uitstek geschikt voor uitvaarten waarbij men grote aantallen bezoekers verwacht. Ook voor kleinere groepen leent deze aula zich goed. Voor een meer intieme bijeenkomst, kan men tevens kiezen voor de kleine aula. Beide aula’s hebben een familiekamer en een belangstellendenruimte. De drie koffiekamers variëren in grootte en kunnen dus zowel bij grote als kleine uitvaarten worden ingezet.

Warm en sfeervol

Bij de recente restyling van het crematorium is veel aandacht besteed aan de juiste sfeer van de diverse ruimten: in welke ruimte men zich ook bevindt, overal moeten bezoekers zich prettig voelen, in een sfeer die past bij de situatie. Volgens Harm Kamphuis, locatiemanager van Yarden Crematorium Daelwijck, speelt de omgeving waarin een uitvaart plaatsvindt een belangrijke rol in hoe men de uitvaart beleeft. ‘Deze zogenoemde Feeling Environment-gedachte is leidend geweest bij onze restyling. Door een prettige omgeving te creëren, hopen we dat nabestaanden een goede herinnering overhouden aan de uitvaart. Daarom hebben we gekozen voor veel natuurlijk lichtinval via de hoge ramen en hebben we veel warme, rustgevende kleuren gebruikt. Maar ook onze sfeervolle verlichting en het smaakvolle meubilair dragen ertoe bij dat mensen zich sneller bij ons op hun gemak voelen.’

Aandacht voor iedere individuele wens

Niet alleen het interieur van Daelwijck is vernieuwd, ook de faciliteiten van het crematorium bieden nog meer ruimte voor persoonlijke wensen en voorkeuren. Zo kan de familie tijdens de dienst eigen foto’s of filmbeelden op de muur van de aula laten projecteren en hun eigen muziek ten gehore laten brengen. ‘Tijdens de verbouwing is de akoestiek in de aula sterk verbeterd. Het geluid is nu echt prachtig. Dankzij onze moderne audiovisuele middelen kunnen nabestaanden de uitvaart een persoonlijke en unieke invulling geven. En wij, de medewerkers van Daelwijck, staan voor onze gasten klaar om waar nodig ondersteuning te bieden. Zo willen wij van iedere uitvaart, groot of klein, een passende gebeurtenis maken waar de familie later met een goed gevoel op terugkijkt.’


Yarden
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna één miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder:
Yarden is dé uitvaartorganisatie van Nederland. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en iedere individuele wens is daarbij het uitgangspunt. Want een uitvaart dient een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis te zijn. Niet voor niets is het motto van Yarden ‘iedere uitvaart uniek’. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden bevorderen dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de overledene dat wil.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >