nieuws

Facultatieve
Sponsors

Officiële opening crematorium Zoomstede, na vernieuwbouw.

19 december 2011


Fotografie: Suzanne Bohncke

Bestuur, directie en de medewerkers van de Stichting zijn meer dan trots zijn op het behaalde resultaat van de vernieuwbouw van crematorium Zoomstede.
De bezielende leiding, vanuit de Stichting, over de vernieuwbouw, lag, de gehele vernieuwbouwperiode, in handen van directeur, de heer Oostrum.

Naast de geheel nieuwe aula, waarin aan ongeveer 350 personen een zitplaats kan worden geboden, is tevens een grotere ontvangsthal gecreëerd.
De koffiekamers zijn, qua oppervlakte en voorzieningen, aangepast aan een groter aantal belangstellenden én er is vorm gegeven aan een lounge waar bezoekers, buiten de plechtigheden om, een hapje en drankje kunnen nuttigen.
Buiten het creëren van deze ruimten heeft crematorium Zoomstede een geheel nieuwe, warme uitstraling gekregen, die past in de hedendaagse tijd.

Donderdag 15 december 2011 is het, met velen tot stand gebrachte vernieuwbouwde crematorium Zoomstede, officieel geopend.
Mevrouw De Krom vervulde hierbij de rol van ceremoniemeester.
Tijdens deze officiële opening heeft de burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom,
de heer drs. Polman, de naam van de nieuwe aula onthult: De Scheldeaula.
Ook de overige ruimten zijn van passende regionamen voorzien.

Naast burgemeester de heer drs. Polman namen ook anderen het woord.
Bestuursvoorzitter de heer drs. Petermeijer sprak dank uit aan allen die een bijdrage leverde aan het tot stand komen van de vernieuwbouw. De heer pastor Willemsen wist kort maar krachtig uiting te geven aan zijn warme gevoelens over de manier van dienstverlening die hij ervaart bij zijn bezoeken aan het crematorium.
Commercieel manager van Heembouw, de heer De Kok, keek, tijdens de opening, terug op een goede en correcte samenwerkingsperiode van “respectvol bouwen”.

Van een groot aantal bedrijven heeft de Stichting én dus de samenleving, een geschenk mogen ontvangen in de vorm van een vleugel. De vleugel werd, direct na de onthulling, bespeeld door de heer drs. Polman, gevolgd door een optreden van tenor Luc Vloemans.
Ook Miedénos zorgde voor een muzikale omlijsting tijdens de opening.

Ter afsluiting van de officiële opening werd het woord gegeven aan algemeen directeur, de heer Hommel, die een impressie gaf van de activiteiten die plaatsvonden in 2011, betrekking hebbende op het bespreekbaarder maken van de dood en de gehele bouwperiode. Tevens sprak hij zijn trots uit over de tot stand gekomen ruimten binnen het crematorium en over zijn team van medewerkers.

Tot slot werd een toost uitgebracht op de toekomst.

Hieronder een sfeerreportage van deze gedenkwaardige opening van Zoomstede. Alle foto's zijn gemaakt door Suzanne Bohncke.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >