nieuws

Facultatieve
Sponsors

Minister de Jager zet provisieverbod toch door

13 december 2011


Minister De Jager zet het provisieverbod voor uitvaartverzekeringen door. Dat heeft de minister laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Hij ziet geen aanleiding om uitvaartverzekeringen buiten de reikwijdte van het provisieverbod te brengen. De Jager legt de alternatieven die zijn aangedragen door DELA naast zich neer.

DELA wilde een maximalisatie van provisie en invoering van een terugboekregeling. Maar de minister zegt dat maximalisatie leidt tot afgestemd gedrag en dat ondermijnt daarmee de marktdiscipline. Daarnaast vindt de minister dat het alternatief van DELA nodeloos gecompliceerd wordt als voor verschillende producten andere regimes worden geregeld.

DELA blijft zich verzetten
Marktleider DELA blijft zich verzetten tegen het provisieverbod en volgens het Financieel Dagblad vindt de verzekeraar daarbij gehoor van de regeringspartijen en de PVV. DELA-topman Edzo Doeve reageerde eind september woedend op de eindconclusies van het AFM-onderzoek over de manier waarop uitvaartverzekeraars hun producten verkopen. Doeve zei toen dat minister De Jager wordt misleidt door de AFM.

Vragen over relatie Doeve(DELA) en Kamerlid
De Tweede Kamer heeft de behandeling van het voorstel van de minister op initiatief van VVD-er Huizing uitgesteld. Huizing zegt niet overtuigd te zijn van het plan en overweegt zelfs tegen het plan van de minister te stemmen. Er zal nu eerst een hoorzitting komen waar de verzekeraars de kans krijgen om hun kant van het verhaal te vertellen. Volgens het Financieel Dagblad wijst een bron die de discussie van heel dichtbij volgt op de relatie tussen DELA-topman Edzo Doeve en Kamerlid Huizing. Onder leiding van Doeve werd DELA in 2006 hoofdsponsor van de Nederlandse Volleybal Bond. Het Kamerlid was toen directeur van diezelfde bond. In het Financieel Dagblad zegt de bron: ‘Het lijkt alsof Huizing een bevriende relatie een handje helpt’. Kamerlid Huizing (VVD) ontkent dit in hetzelfde artikel.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >