nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw voor Nederland: complete serie ECO uitvaartkisten met FAIR TRADE

26 april 2010

KATWIJK ZH, 20100426 -- Het Katwijkse bedrijf GreenCoffins is vanaf april dit jaar alleenvertegenwoordiger voor een nieuwe groene lijn ecologische uitvaartproducten van de Engelse FAIR TRADE producent Ecoffins. Deze uitvaartkisten zijn gemaakt van ecologisch verantwoord geteelde gewassen zoals bamboe, wilde ananas en bananenblad. In Engeland is Ecoffins de Natural Death Centre Award toegekend voor de beste milieuvriendelijke uitvaartproducten.

GreenCoffins brengt deze ruime keuze aan milieuvriendelijke uitvaartproducten exclusief op de Nederlandse markt. "Ze zijn vooral bedoeld voor mensen die ervoor kiezen om hun milieubewuste levensstijl ook na het overlijden in praktijk te brengen", zegt Peter Samson van GreenCoffins.

Samson begon GreenCoffins om in te spelen op de algemeen groeiende vraag naar milieuvriendelijke producten liefst met een Fair Trade keurmerk. Vorig jaar op een uitvaartbeurs in Engeland ontmoette hij William Wainman van Ecoffins. Ecoffins houdt zich al meer dan tien jaar bezig met het ontwikkelen en vervaardigen van Eco en Fair Trade uitvaartproducten. " Ik werd zo enthousiast over de formule en de aanpak dat ik besloot deze lijn te gaan importeren in de Benelux", aldus Peter.

Eco begint bij de kweek. Het overgrote deel van Ecoffins producten wordt vervaardigd van gewassen die na de oogst zonder de noodzaak tot herplanten weer aangroeien. De overige Ecoffins producten komen van speciaal voor dit doel aangelegde eco-plantages. Bij de productie van uitvaartkisten worden geen lijmen, metalen of andere mogelijk schadelijke stoffen toegevoegd waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar blijven. Zowel bij crematie als bij begraven komen er dus geen schadelijke afvalstoffen vrij.

Het Fair Trade keurmerk draagt bij aan een duurzame ontwikkeling van de armste regio's in de wereld. De World Fair Trade Organization (WFTO) zorgt ervoor dat plaatselijke boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen evenals zij die de kisten vervaardigen. De WFTO controleert ook op kinderarbeid en gedwongen arbeid.

Ecoffins is een door de WFTO gecertificeerd bedrijf dat al meer dan 10 jaar Eco uitvaartproducten op de markt brengt met Fair Trade keurmerk. Eerst in Engeland, de VS en Ierland, nu ook in Nederland.

De aanschaf van een Fair Trade uitvaartkist betekent niet alleen steun voor de allerarmsten in enkele ontwikkelingsregio's, maar ook voor het werk van de WFTO. GreenCoffins brengt deze gecertificeerde producten nu binnen het bereik van betrokken Nederlanders.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE