nieuws

Facultatieve
Sponsors

De kunst van verliezen

15 april 2010


Stichting Two Tone brengt een nieuw gedichtenboekje met cd uit. Het boekje bevat een selectie van de gedichten die het afgelopen jaar tijdens workshops op diverse scholen zijn gemaakt door kinderen die met verlies te maken hebben gehad.

De presentatie ervan vindt plaats op zondag 16 mei, om 16.00 uur in De VelvetLounge, in Helmond. www.develvet.nl. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door de heer Jan van den Heuvel, wethouder van o.a. Cultuur en Sport van de gemeente Helmond. Na presentatie van het boekje is er een optreden van jonge componisten en muzikanten van HKU en Fontys Tilburg.

Jongeren die met verlies te maken hebben, schreven gedichten en maakten schilderingen in workshops onder leiding van Hella Hertogs. De gedichten tonen kwetsbaarheid, en zijn recht vanuit het hart geschreven. Sterk en helder. Ze zijn bezield, en daardoor troostend en helend, ook voor anderen.

Een aantal studenten van conservatorium HKU en Fontys Tilburg maakte muziek bij deze gedichten. Het thema verlies geeft een bijzondere inhoud aan de composities. Ze zijn integer en ontroerend en geven ruimte aan verdriet, verlangen, herinneringen en het missen van onze geliefden. De prachtige opnames, waaraan een aantal jonge muzikanten meewerkten, zijn te beluisteren op de cd achter in het boekje.

Organisatie en uitgever: Stichting Two Tone www.stichtingtwotone.nl. Stichting Two Tone is een ideƫle stichting die projecten ontwikkelt op het gebied van kunst en cultuur, met name voor kinderen en jongeren die iemand verloren hebben. De workshops werden gesponsord door Coƶperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Stichting DELA Fonds maakte de productie van deze CD met gedichtenboekje mogelijk.

Het boekje met cd kost 10 euro en is o.a. verkrijgbaar in de poetryshop. www.poetryshop.nl
De opbrengst gaat naar stichting Two Tone, daarmee kunnen nieuwe projecten voor jongeren gerealiseerd worden.

Waar: De Velvet Lounge, Steenweg 21, Helmond
Hoe laat: 16.00 uur
Toegang: Gratis
Iedereen is welkom!

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE