nieuws

Facultatieve
Sponsors

Reinildis van Ditzhuyzen over Koninklijke uitvaarten

Rouw bij Oranjes op Begraafplaats / Crematorium Beukenhof

15 april 2010


Op donderdag 22 april 2010 organiseert Yarden Vereniging in Begraafplaats / Crematorium en Uitvaartwinkel Beukenhof aan de Burgemeester van Haarenlaan 1450 in Schiedam de lezing ‘Koninklijke uitvaarten’. Oranje-kenner, televisiecommentator en schrijfster drs. Reinildis van Ditzhuyzen verzorgt deze presentatie van 19.30 tot 21.45 uur (ontvangst 19.00 uur). Koninklijke uitvaarten lijken een voorbeeldfunctie te hebben voor veel Nederlanders.

Tradities worden gecombineerd met moderne uitingen van rouw en de persoonlijke voorkeur van de overledene. Reden voor het crematorium om belangstellenden nader kennis te laten maken met uitvaarten bij de Oranjes.

Praalbed

Ina Momberg namens Yarden Vereniging: ‘Reinildis van Ditzhuyzen gaat tijdens haar lezing in op de gebruiken en eigenaardigheden van Oranje-uitvaarten. Hierbij maakt ze gebruik van vele anekdotes. Aan de hand van beelden maken we een reis door de tijd. Denk aan grafkelders, dramatische sterfgevallen en praalbedden. Van Ditzhuyzen is vooral bekend door haar boeken over de geschiedenis van het Huis van Oranje en over etiquette (‘Hoe hoort het eigenlijk?’). Voor de Duitse televisiezender ZDF is zij de deskundige op het gebied van Europese monarchieën. Zo becommentarieerde Van Ditzhuyzen onder meer drie Oranje-uitvaarten. De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 088 927 2250. De lezing wordt ook gehouden op dinsdag 27 april in Yarden Crematorium Ockenburgh (Den Haag), zelfde tijd.’

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE