nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nationaal condoleanceregister Condoleance.nl herdenkt slachtoffers Apeldoorn-drama

29 april 2010


Op verzoek van vele Nederlanders herdenken we vandaag de slachtoffers van het Koninginnendagdrama van vorig jaar in Apeldoorn. Het condoleanceregister kan worden bezocht op www.condoleance.nl.

Op 30 april 2009 reed een 38-jarige man uit Huissen tijdens de Koninginnedag viering in Apeldoorn dwars door de mensenmenigte heen richting de open bus waarin de Koninklijke familie werd vervoerd. De auto miste de bus en kwam tot stilstand tegen het monument 'De Naald' nadat diverse omstanders waren getroffen.Het dodental van dit drama is op acht gekomen: Mevr. J. van den Berg-Begman, Dhr. R. Nijenhuis, Dhr. A. Teunissen, Mevr. H. Martens Dhr.W. Plantijn, Dhr. J. Veldhuizen, Mevr. M. Pijnenburg. Ook de dader, Karst Tates, kwam om het leven.

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het incident in Apeldoorn heeft Condoleance.nl opnieuw op de voorpagina geplaatst van www.condoleance.nl.
Zo kan een iederen zijn of haar steun betuigen aan de nabestaanden. Uit de binnengekomen reacties is nog steeds het enorme verdriet, de verontwaardiging maar vooral het totale onbegrip merkbaar.
Zo schrijft iemand:

Bijna een jaar geleden, nog steeds kunnen we het niet begrijpen.
WAAROM!!! Het is zo zinloos.
De beelden spoken steeds weer door ons hoofd heen. Dit mag nooit weer gebeuren. iedereen sterkte toegewenst.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE