nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kinderen dragen bij aan Tot Zover jij & Ik

Schoolproject met museum

19 maart 2009


Kinderen van twee basisscholen uit Amsterdam hebben een prachtige bijdrage geleverd aan Tot Zover Jij & Ik, het interactieve monument van en in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover.

Het project is onderdeel van de Rode Loper op School. Scholen in het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer kunnen dan kiezen uit een heel scala van culturele projecten. In het kader van het project met Museum Tot Zover konden kinderen op school herinneringskistjes maken. Deze kistjes zijn door de kinderen gemaakt ter herinnering aan een persoon, een huisdier en zelfs aan een speeltuin. Fotografe Marije van den Hoeven maakte schitterende foto’s van deze kistjes.

Op dinsdag 17 maart 2009 hebben leerlingen van groep 8 van de Frankendaelschool en van groep 7 van de basisschool Aldoende een bezoek gebracht aan het museum. Toen mochten ze zelf de foto's toevoegen aan het monument. Zo werden er in een keer vijftig herinneringen toegevoegd aan het monument. De kinderen reageerden enthousiast op het feit dat zij zelf een bijdrage gaven aan het monument en dat veel mensen het zouden zien.

Beide groepen zijn ook rondgeleid door het museum. Ze vuurden vele vragen af op de medewerkers en begeleiders, waardoor duidelijk werd dat kinderen open staan voor gesprekken over dit onderwerp.

Een deel van de foto’s staat ook op de speciale website www.totzoverjijenik.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >