nieuws

Facultatieve
Sponsors

Barokke bloemtafels voor aula De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

Nieuwe kunst voor Rijksmonumentale aula

10 maart 2009


Beeldend kunstenaar en vormgever Léon van Kuijk van Superstudio maakte in opdracht van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster enkele kunstobjecten voor de Rijksmonumentale aula.

In de jaren 30 van de vorige eeuw bouwde stadsarchitect ir. J. Leupen een nieuwe aula met een bijzondere waaiervorm. Leupen koos duurzame en fraaie materialen, de meubels en vloertegels werden speciaal voor de ruimte ontworpen en zijn nog altijd in gebruik. In ramen, spreekgestoelte, stoelen, banken en in de vloertegels komt steeds dezelfde ruitvorm terug.De barokke kunstwerken in groen gepatineerd brons en messing van Van Kuijk zijn bedoeld om bloemstukken en kaarsen op te leggen en omarmen als het ware de baar met daarop de kist met de overledene. De objecten contrasteren met de nieuwe zakelijkheid van het Rijksmonument en versterken daardoor het karakter van de ruimte. De organische vormgeving refereert aan de wandschildering van Albert Muis in de aula.

Van Kuijk gaf vorig jaar ook de inrichting van de koffiekamers van het aulagebouw nieuw élan. Met gedurfde kleuren, zachte vormen en kwaliteit hoog in het vaandel tilde hij deze ruimtes boven die van de gebruikelijke koffiekamers uit.

Met de keuze voor kunst investeert De Nieuwe Ooster in kwaliteit en karakteristiek van haar gebouwen, ten dienste van nabestaanden en bezoekers. Voor De Nieuwe Ooster is kwaliteit in vormgeving onlosmakelijk verbonden met een optimale dienstverlening.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >